torsdag 13 november 2014

Tomatröra à la Emma


På vägen ned till Spanien såg jag på en frukostrestaurang en tomatröra som de bredde ut på baguetten. Såg jättegott ut. Så här kommer det en variant som är gott att doppa brödet i men som även fungerar till det grillade köttet - i all enkelhet!
Bifftomat ´Cherokee Purple',
underbar med mörkt och mycket kött, lite frön.
Mycket odlingsvärd.

Ingredienser
1 st tomat (ca 80 g)
1 vitlöksklyfta
två kvistar bladpersilja
2 msk olivolja
salt
peppar

Gör så här
Skär tomaten i mindre bitar, skala vitlöken och skär den med. Ta bort persiljebladen från stammen. Lägg grönsakerna och oljan i en mixer och kör till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp i en skål, täck och låt stå svalt till servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar