torsdag 13 november 2014

Hummus à la Emma


Kikärtsröra, hummus, hommos eller hoummus - i alla fall inte humus!
(Läs på länken vad man ska äta för att få platt mage, dra ned ungefär till mitten av sidan.)


Ibland får man för sig att åh vad gott det vore med just DET. Men äsch, allt finns inte hemma. Så då får man hitta andra vägar, kompromissa lite kanske. Det innebär inte att det blir sämre - kanske bara lite annorlunda.

Så här kommer min variant av hummus. Enkelt att göra och gott och nyttigt till grillat eller plockmaten. Eller varför inte att dippa grönsaksstavarna i vid tv:n!

Ingredienser
1 burk kikärtor, ca 500 g
juice av en halv citron
Lånat bild men förstod inte riktigt var... :) Error!
1 st vitlöksklyfta (eller efter smak)
0,5 dl olivolja
salt
paprikapulver (pimiento dulce)
chilipulver (pimiento picante)

Till servering (förslag)
Hackad bladpersilja, strös över tillsammans med lite paprikapulver.

Gör så här
Skölj av kikärtorna och lägg i matberedare/mixer tillsammans med resten av ingredienserna. Häll inte i all olja på en gång utan häll i ca hälften och kör igång. Blanda till en slät röra, häll i mer olja (eller vatten) till önskad konsistens.
Häll upp i en skål, strö över persilja och paprika pulver, täck och ställ svalt till serveringen.


Anmärkning
Det ska gå bra att frysa in, har jag läst.
Billigare (och godare?) blir det om man köper torkade kikärtor, lägger i blöt över natten (byt vattnet då och då) och sedan kokar i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 2 h. De kokade kikärtorna kan sedan frysas in.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar